Anti Graffiti Coating

Sommige gebieden, panden, bruggen, etc. zijn vaker het slachtoffer van graffiti artiesten of klad vandalisme. Om kosten te besparen, is het verstandig deze delen te laten behandelen met een anti-graffiticoating. Door deze speciale coating heeft de graffiti een slechtere hechting en is deze makkelijker te verwijderen.

Semi permanente anti-graffiticoating
Anti-graffiticoating is een product om te voorkomen dat graffiti hardnekkig in de ondergrond trekt. De semi permanente anti-graffiticoating trekt als een polymeer in de ondergrond. Graffiti die wordt aangebracht, hecht zich aan de coating in plaats van de ondergrond. Vervolgens kan de coating met graffiti eenvoudig worden verwijderd. Na het verwijderen van graffiti wordt een nieuwe anti-graffiticoating aangebracht. Dit beschermt de ondergrond tegen schadelijk zuur en vetten in graffiti. Deze methode wordt ook wel B-waxen genoemd door de wax achtige samenstelling van de anti-graffiticoating.

Permanente anti-graffiticoating
De nanocoatings hebben een permanente anti-graffiti werking. Hierbij komt er een filmlaagje op de verf of poedercoatlaag te liggen. De Nano coating is zeer hard waarbij reinigen van graffiti mogelijk is zonder de coating of ondergrond te beschadigen. Deze permanente anti-graffiticoating hoeft niet opnieuw te worden aangebracht. Nanocoating is speciaal geschikt voor ondergronden die een duurzame bescherming nodig hebben tegen atmosferische invloeden en waarvan de hoge esthetische waarde belangrijk is. Door de uitstekende bestendigheid tegen chemicaliƫn en oplosmiddelen is een nano coating zeer goed toepasbaar als anti-graffiticoating. Geschikt voor gesloten ondergronden zoals blanke en gecoate metalen, RVS en Volkern beplating.

Terug naar overzicht