Gevelwerk­zaamheden

Aan uw woning, bedrijfspand of appartementencomplex. In omgeving Zuid-Holland. Bij ons bent u aan het juiste adres!

Metselwerk

Vervangen

Metselwerk is de basis van een gevel. Het uiterlijk en de constructie van metselwerken zijn van groot belang voor een mooi en sterk gebouw. Scheuren, lekkage en vochtdoorslag in gevels zijn veel voorkomende problemen. Schoon metselwerk is dus van belang om de decoratieve waarde van het gebouw te behouden.

 

Reinigen & Impregneren 

Gevelreiniging is noodzakelijk voor duurzaam behoud van de gevel. Door de atmosfeer worden gevels vervuild en aangetast. Metselwerk gaat vaak kapot door mos en algen, waardoor de gevels niet drogen en er vorstschade kan ontstaan. Het reinigen heeft ook een positieve invloed op het aanzien van de gevel. Het bedrijfspand heeft weer een nette uitstraling en de waarde van een woning stijgt wat gunstig is voor de verkoop.

De buitenmuur impregneren ofwel hydrofoberen is vaak noodzakelijk na reiniging van de gevel. Impregneren maakt de gevel water werend en vermindert de aanhechting van nieuwe vervuiling. Bij gevel impregneren vloeien wij een kleurloze vloeistof egaal over de gevel. 

Voegwerk

 
Voegen herstellen is belangrijk bij gevelrenovaties of nieuw gemetselde muren. Het is belangrijk dat de voegen goed zijn om vochtdoorslag tegen te gaan. Ze zijn de afwerking en het aanzicht van een muur. Voegen herstellen doen we aan particulieren woningen, in opdracht van VvE’s en aan kantoor panden.

Betonwerk

Betonrot komen wij veel tegen in het werk. De bewapening in het beton gaat roesten en zet uit, waardoor er brokken beton los komen. Het beton verliest daardoor zijn sterkte.

Betonrot repareren begint bij het in kaart brengen van het probleem. Goed onderzoek naar de oorzaak en locatie van het probleem is nodig voordat we betonherstel kunnen uitvoeren. Betonrenovatie gaat vaak samen met het conserveren van staal in het beton.

Ramen & kozijnen

Houtrot reparatie & volledig vervangen 

Houtrot reparatie van houten kozijnen of het volledige kozijn vervangen is mogelijk. Na het reinigen van de kozijnen, en het eventueel polijsten bij onderhoud aan aluminium kozijnen, wordt een coating aangebracht.

Schilderwerk

Voor het schilderwerk aan kozijnen gebruiken we hoogwaardige verf en coatings. Na het conserveren van kozijnen zijn ze weer als nieuw en beschermd tegen de weersomstandigheden.

Reinigen & conserveren

Reinigen en conserveren is noodzakelijk voor duurzaam behoud van uw ramen en kozijnen. Wij hebben diverse HD units in ons assortiment om kleine en grote aantallen ramen en kozijnen te reinigen. Bij standaard glasbewassing worden enkel de ramen gewassen. Het reinigen van de kozijnen wordt vaak niet gedaan om tijd te besparen. Ter behoud van het kozijn is het regelmatig reinigen wel noodzakelijk. Om het kozijn te beschermen tegen vuil en schadelijke stoffen kunnen we de kozijnen ook conserveren. Met een speciale coating op het kozijn wordt de levensduur verhoogd. Een langere levensduur van kozijnen bespaart veel geld en voorkomt het vervangen van een kozijn

Buitengevelisolatie

E-Brick is installatiemateriaal met een zeer hoge isolatiewaarde waarop steenstrips zijn bevestigd. Het e-brick systeem kan naar wens worden aangepast. De steensoort, kleur en verband zijn variabelen die naar wens aangepast kunnen worden. Het e-brick systeem is ideaal voor grote oppervlakten of bij het vervangen van borstwering onder kozijnen. Steenfabriek Wielenberg produceert het e-brick systeem. Door de hoge isolatiewaarde van het e-brick systeem is het warmteverlies nihil.

Kitwerk

Voegafdichting in en om gebouwen is erg belangrijk. Deze kunnen het in en uitzetten van gevels opvangen om te voorkomen dat er lekkages ontstaan. Het is aan te raden oude kit te laten controleren en eventueel te vervangen wanneer de kit is uitgedroogd en zijn elasticiteit verliest.

Granietpleister

Granietpleister of marmerpleister is een kunstharsgebonden sierpleister met een hoog percentage natuursteenkorrels (graniet, marmer) waarbij het doorzichtige bindmiddel zich tijdens de verharding 'terugtrekt' naar de ondergrond terwijl het de korrel blijft omkapselen. Na verharding blijven de natuursteenkorrels in kleur en textuur zichtbaar.

Dit pleisterwerk is vaak meerkleurig pleisterwerk. Graniet- en marmerpleisters zijn stoot- en boenvast, maar niet echt overschilderbaar. Ze geven een decoratieve korrelstructuur en zijn eenvoudig te verwerken. De granietpleisters zijn in de volgende soorten verkrijgbaar: minigraniet, graniet, granietpastel en buitengraniet. 

Granietpleister en marmerpleister zijn te reinigen met sierpleisterreiniger. De foto onder geeft een paar mogelijkheden van granietpleisters (zeer veel meer kleuren mogelijk).

Buitengevelafwerking


Spuitkurk

BP Management - Totaalonderhoud is officiële Decoproyec spuitkurk applicateur. Spuitkurk is een decoratieve afwerklaag met isolerende eigenschappen, geschikt voor binnenmuren en plafonds, gevels en daken. Dit ecologisch product is een op kurk gebaseerde emulsie die wordt aangebracht met een spuitpistool. De gespoten kurk vormt een elastische, waterafstotende en ademende beschermlaag met een thermisch en akoestisch isolerende werking. Deze afwerklaag is in diverse kleuren leverbaar en is ook bruikbaar voor binnen, denk bijvoorbeeld aan een badkamer plafond. 

 

Stucwerk

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw buitenmuur waterdicht af te werken met stucwerk. Zo kun je glad, grof of stucwerk met isolatie laten aanbrengen. Als de gevel van uw huis bekleed is met stucwerk dan is het verstandig deze te voor zien van schilderwerk. Omdat de cementgebonden mortel vocht aantrekt zal er door een extra schilderslaag een betere bescherming zijn tegen regen en vocht. Zo kan je laten schilderen met een buitenkwaliteit latex die weersbestendig is en vocht regulerend werkt.

Graffiti verwijderen & anti graffiti coating

Graffiti op de gevel van uw huis of winkel? Wij kunnen dit verwijderen voor u en bieden u de mogelijkheid om daarna de muur te beschermen met anti-graffiti coating. Met deze coating kan de volgende graffiti makkelijker verwijderd worden met een borstel en warm water.

Glasbewassing

We reinigen glaswerk tot de 4e verdieping met een telescoop hoogwerker doormiddel van osmose water (die we zelf produceren). Osmose water is water die ontkalkt is zodat het streeploos opdroogt. Voor hogere glasbewassing hebben we gecertificeerd personeel om te werken op hoogte.

“Dankzij de flexibele en professionele inzet van BP management - Totaalonderhoud is de bouw van ons nieuwe centrum in de Natuurtuin voorspoedig verlopen. Het is binnen heel mooi afgewerkt. Onze nieuwe gebouw heet nu dan ook geen blokhut meer, maar Natuur- en Milieucentrum "De Natuurtuin". Het gebouw is beter en groter dan ons oude onderkomen. Wij zijn BP management -Totaalonderhoud ook dankbaar voor de sponsoring van het houten naambord.”

John Beentjes - Stichting Natuurtuin Wilhelminapark

Zij gingen u voor

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom in contact