Gevel Reiniging

Gevelreiniging
Gevelreiniging is noodzakelijk voor duurzaam behoud van de gevel. Door de atmosfeer worden gevels vervuild en aangetast. Metselwerk gaat vaak kapot door mos en algen, waardoor de gevels niet drogen en er vorstschade kan ontstaan. Het reinigen heeft ook een positieve invloed op het aanzien van de gevel. Het bedrijfspand heeft weer een nette uitstraling en de waarde van een woning stijgt wat gunstig is voor de verkoop.

Schoonmaken buitenmuur
Het schoonmaken van een buitenmuur doen wij met geavanceerde HD units. Met de verschillende HD units kan de gewenste druk en temperatuur geregeld worden voor het reinigen van gevels en verwijderen van graffiti. Deze units kunnen een temperatuur leveren tot honderd graden waarbij verf smelt. Ideaal voor het verwijderen van graffiti met behoud van de vochtwerende werking van de gevel. Er zijn veel gevelreinigers die de verkeerde techniek gebruiken voor het reinigen van gevels, waardoor de muur beschadigd. Met een te hoge druk wordt het toplaagje van de steen verwijderd waardoor de gevel onregelmatig en poreus wordt. Hierdoor ontstaan er binnen enkele jaren vochtproblemen en schade. Met de techniek die BP management toepast, behoudt de gevel zijn decoratieve en vochtwerende functie.

Gevel zandstralen
Indien het noodzakelijk is om de gevel te zandstralen, is een nabehandeling vereist tegen het vocht. Dit kan gedaan worden door een steenverharder op de gevel te smeren en vervolgens te impregneren. Een crème trekt dieper in de poriën van de gevel wat de muur weerbestendig maakt. We kunnen met deze nieuwe techniek ook impregneer spuiten over grote vlakke gevels zonder ramen. Impregneer spuiten bespaart veel tijd. Per project kunnen we de beste technieken voorstellen.

Technisch reinigen
De technische reinigingsmethode wordt uitgevoerd met een hogedruk unit installatie en de geveldelen worden gereinigd met een vlakstraal nozzle (mondstuk) en heet water. Het technisch reinigen van de gevel word zo gedaan dat een gelijkmatig uiterlijk wordt verkregen. De toe te passen reinigingsmethode zal niet leiden tot beschadiging van de bakhuid van de steen. Na het reinigen, wordt het gereinigde geveldeel met een schoonwaterstraal nagespoeld. De afgespoelde verontreinigingen worden verzameld en afgevoerd volgens geldende regels en voorschriften uit de milieu wetgeving. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen om zo min mogelijk overlast te bezorgen voor personen en omgeving. Tijdens de werkzaamheden dienen deuren, ramen en roosters afgesloten te zijn. Het met warmwater technisch reinigen van geschilderde objecten zorgt ook voor een perfecte hechting van een nieuw verfsysteem. Met technisch reinigen kunnen we nagenoeg alle vloeren, daken en geveldelen weer mooi schoon krijgen.

Terug naar overzicht