Gevel Impregneren

Gevel impregneren door professioneel bedrijf
De gevel impregneren, is belangrijk voor het tegengaan van vocht in de buitenmuur. Muren kunnen veel vocht opnemen als deze verouderd of versleten zijn door de weersinvloeden. Hierdoor is er meer kans op algengroei, maar ook op vochtproblemen binnen in gebouwen. Vooraf worden de gevels gereinigd en vervolgens impregneren we de gereinigde delen waarbij het impregneermiddel in de stenen doordringt zodat vocht niet meer kan binnendringen.

Gevel impregneren
De buitenmuur impregneren ofwel hydrofoberen is vaak noodzakelijk na reiniging van de gevel. Impregneren maakt de gevel water werend en vermindert de aanhechting van nieuwe vervuiling. Bij gevel impregneren vloeien wij een kleurloze vloeistof egaal over de gevel. Het impregneermiddel laat een ademende filmlaag op de gevel achter, waar vocht in parelvorm vanaf loopt. Het waterafstotend effect van impregneren zorgt ervoor dat de gevel droog blijft en daardoor niet snel weer vervuilt. Daarnaast is opnieuw reinigen door middel van heet water voldoende om uw gevel schoon te houden. We gebruiken een impregneermiddel op basis van siliconen of op waterbasis, afhankelijk van de soort gevelsteen. Voorkomt c.q. vermindert zoutuitbloeiingen, vorstschade, kalkuitwassing, schimmels, mos– en algenaangroei en erosie.

Duurzaam gevel impregneren
Het impregneren van de gevel doen we op een duurzame manier. Met hoogwaardige producten die geen schade toebrengen aan het milieu.

Terug naar overzicht