Vloer Coatings

Een vloercoating beschermt de vloer tegen beschadigingen door intensief gebruik of bijtende vloeistoffen. Vloercoatings zijn verkrijgbaar in vele soorten. Met onze ruime ervaring en kennis adviseren we u graag over de mogelijkheden. Of het nu gaat om vloercoatings voor binnen of buiten en met uiteenlopende toepassingen, we helpen u graag de juiste vloerafwerking te kiezen.

Gietvloer
Een industriële gietvloer heeft zeer hoogwaardige eigenschappen. Indien er hogere en duurzamere eisen worden gesteld, raden we beton polijsten aan. Door deze bewerking wordt het beton zeer glad gepolijst. Het super beton krijgt daarmee eigenschappen die niet te realiseren zijn met een epoxy gietvloer of vloercoating. Vloeronderhoud behoort hiermee tot het verleden. Met deze techniek is het ook mogelijk kleur aan te brengen in het beton en zo gekleurde logo’s en belijningen te maken in de betonvloer. Zoekt u een oplossing voor korte termijn dan is een speciale vloercoating zoals een Nano coating geschikt voor uw project.

Speciale coatings
Enkel gecertificeerde specialisten mogen de speciale coatings toepassen. Deze veiligheidseis is ter voorkoming van verkeerd gebruik van de speciale coatings. Bij verkeerd gebruik kan dit schade toebrengen aan het gebouw. BP Management heeft een aantal specialisten in dienst welke zijn gecertificeerd voor het gebruik van speciale coatings zoals nano coating en coatings van Triflex ,Caparo, Sigma ,Sika ,Nylo kunnen door het toevoegen van een katalysator het drogingsproces versnellen. Het aanbrengen van zes lagen coating kan daarmee in een dag gerealiseerd worden, in plaats van een week, met behoud van de hoogwaardige eigenschappen van de coating. Het is zeer belangrijk om bij het gebruik van deze speciale coatings alle verschillende producten in de juiste verhoudingen klaar te hebben staan. Er dient snel en zorgvuldig gewerkt te worden voor goed resultaat en ter voorkoming van te vroeg uitgeharde coatings in de blikken. Indien er niet professioneel gewerkt wordt, kunnen de coatings onbruikbaar worden of schade toebrengen aan het vloeroppervlak. Deze coatings zijn ideaal voor oppervlakken die in een korte tijd weer beschikbaar moeten zijn. Trappen of andere ruimtes waar de speciale coatings worden toegepast, zijn binnen een dag weer beschikbaar. De speciale coatings zijn duurder dan reguliere coatings, maar hebben een groot voordeel van de snelheid waarmee het aangebracht kan worden.

Terug naar overzicht