Beton Polijsten

Beton polijsten
Beton polijsten is een nieuwe techniek die BP Management als een van de weinige in Nederland toepast. Met zeer geavanceerde apparatuur en een reeks aan grove en fijne diamanten pads kan een heel mooi resultaat worden bereikt. Het resultaat is een zeer gladde en egale betonvloer die als vloeroppervlak gebruikt kan worden. De vloer glimt mooier dan bij een gevlinderde betonvloer en hoeft niet meer behandeld te worden. Voor betonvloeren in een garage, showroom of kantoor geeft deze techniek een zeer mooie industriële look.

Ook voor woningen geeft het een stoere en onderhoudsvriendelijke vloer. Bij woningen moet over de basisvloer eerst een klein laagje beton gestort worden om het gewenste resultaat te krijgen. De basisvloer bestaat bij nieuwbouwwoningen vaak uit een zachtere betonsoort die niet geschikt is om te polijsten.

Bij het gebruik van beton polijsten is een coating niet meer nodig aangezien het beton 10x harder wordt na de bewerking. Een vloercoating zal bij intensief gebruik na maximaal 10 jaar vervangen moeten worden. Beton polijsten is een duurzame en milieuvriendelijkere bewerking ten opzicht van coaten. Doordat bij deze techniek het mogelijk is om extra druk tijdens het bewerkingsproces toe te passen, ontstaat een dichtere en hardere betonvloer dan bij vlinderen. Tijdens de bewerking trekt ook impregneer in het beton, waardoor de betonvloer zonder coating waterdicht is. De betonvloer kan ook met het impregneermiddel beschermd worden tegen vetten en zuur.

Deze techniek werkt ideaal voor betonvloeren met weinig historie, bijvoorbeeld nieuwe vloeren of vloeren zonder ingetrokken vlekken. Een vloer waar reeds een olievlek in getrokken is, kan wel worden gepolijst, maar de olievlek is te diep in het beton getrokken om te verwijderen. Een oplossing voor door vloeistoffen beschadigde vloeren is het overgieten van een nieuw laagje beton van 1cm dik. Dit speciale hoogwaardige beton hecht goed met de ondergrond en scheurt niet. De nieuwe laag beton is even sterk als de ondergrond en wordt gepolijst tot een glimmende nieuwe betonvloer.

Uw beton vloer in top conditie.
Gepolijst Super Beton de ultieme oplossing voor bijvoorbeeld industriële vloeren, garages, showrooms, magazijnen, kantoren, maar ook voor bij u thuis! Nooit meer was of coating lagen nodig die los kunnen laten of sterk aan slijtage onderhevig zijn en vele malen meer onderhoud vereisen.

Beton polijsten is het fijn slijpen van het oppervlak met diamantsegmenten. Afhankelijk van de mate waarin de betonnen vloer wordt geschuurd en gepolijst, zal deze een glanzende uitstraling verkrijgen en kan desgewenst een terrazzo effect bereikt worden. Ook is het mogelijk om de vloer te kleuren en/of een logo in de vloer te maken.
Gepolijst beton kan worden aangemerkt als een vloeroplossing die duurzaam en milieuvriendelijk is, omdat er tijdens het procedé slechts gebruik wordt gemaakt van de bestaande vloer. In de huidige bouw is het gebruikelijk dat gebouwen voorzien worden van een betonvloer als fundering. Doordat men juist de bestaande vloer behandelt, hoeft er geen energie te worden gebruikt voor het vervaardigen van een vloerbedekking voor op deze fundering en eindigen er geen vloerbedekkingen op de vuilstortplaats wanneer zij aan vervanging toe zijn. Hiermee is gepolijst beton een milieuvriendelijke vloeroplossing.
Tot slot worden gepolijste betonvloeren aangemerkt als relatief gemakkelijk te onderhouden vloeren. Door de vlakheid en verdichting van de toplaag kunnen vuil en vloeistoffen lastig in de vloer dringen en is de vloer daarmee gemakkelijker schoon te houden.

Kenmerken:
• Hoogwaardige uitstraling
• Onderhoudsarm
• Anti-slip
• Water en olie afstotend
• Door de glans meer lichtopbrengst
• Stofvrij
• 8 keer sterker dan onbehandeld beton
• Vallen binnen de internationale standaard IEC 61340-5-1 inzake elektrostatische ontlading (ESD) waarden.
• Zijn brandvertragend

Gekleurd beton
Kleurbeton of logo in beton.
Met de betonpolijst techniek is het mogelijk een betonvloer te impregneren, waardoor een betonvloer een andere kleur dan grijs krijgt. Dit kan worden toegepast op een gehele vloer of onderdelen van de vloer. Ook is het mogelijk een gedetailleerd logo met verschillende kleuren in de betonvloer te maken. Na enkele bewerkingen van de betonvloer wordt een kleurstof aangebracht die in het beton trekt. Na het verder opschuren en polijsten ontstaat een mooie, gekleurde, glimmende betonvloer. Met deze techniek is het ook mogelijk om belijning in het beton te zetten welke niet meer wegslijt.

Terug naar overzicht