Monument onderhoud

Gaat u een rijksmonument verbouwen?
Een rijksmonument, gemeentelijk monument of ander monumentaal pand verbouwen, vereist zorgvuldige en voorzichtige aanpak. Onze specialisten gaan zeer professioneel te werk.

Restauratie van monumenten.
Bij de restauratie van monumenten is een vergunning nodig. Wij kunnen helpen bij het opstellen van een restauratieplan. Het restauratieplan is nodig bij de aanvraag van een vergunning voor het verbouwen van een monument. Kennis en ervaring zijn noodzakelijk voor een juiste werkwijze om schade aan monumenten te voorkomen. Maak daarom altijd een afspraak met onze specialisten voor technische opname en advies.

Gevelonderhoud aan monumenten.
Voor bijvoorbeeld het opnieuw voegen van gevels van monumenten doen we eerst gespecialiseerd onderzoek. Een monster van het originele voegwerk wordt door een extern laboratorium onderzocht. Hieruit volgt een gedetailleerd rapport met de exacte samentelling van het monster. De specifieke samenstelling van het voegwerk wordt gebruikt als basis voor het nieuwe voegwerk. Hierdoor blijft het monument zijn originele en unieke karakter houden.

Gevelwerken van monumenten
Het onderhouden van gevels en gevelwerken van monumenten kan BP Totaalonderhoud ook voor u uitvoeren. Gevelrestauratie van monumenten kan met een gerust hart aan ons worden overgelaten. Door nauwe banden met monumentenzorg zijn we op de hoogte van de wet en regelgeving omtrent monumenten.

Terug naar overzicht