Vochtwering

Optrekkend vocht
Optrekkend vocht komt door poreus beton of steen waarin water langzaam omhoog trekt zoals in een spons. De vochtige muren brengen schade aan de wandbekleding. Dit probleem komt vooral voor bij oudere woningen. Voordat u begint aan het herstellen van stucwerk, behang, schilderwerk etc. kunnen wij u adviseren welke mogelijke oplossingen er zijn voor uw vochtprobleem in huis. Een vochtprobleem in huis is slecht voor de gezondheid en dient verholpen te worden voordat de vochtschade wordt hersteld.

Vochtwering
Bij lekkages of andere vochtproblemen wordt een speciale bouwdroger ingezet. BP Management schrijft rapporten met betrekking tot vochtproblemen. Hierbij wordt een gebouw met vochtproblemen geanalyseerd op de oorzaak van een vochtprobleem. De oorzaak van vochtproblemen in huis kunnen bouwkundig zijn of door verkeerd gebruik van ventilatie mogelijkheden komen. Deze rapporten geven uitsluitsel over de oorzaak en bieden een gedetailleerde oplossing voor het vochtprobleem. Het rapport is volledig onderbouwt met foto’s en eventueel laboratoriumresultaten van materiaal monsters. Met een endoscopiecamera kunnen spouwmuren worden geïnspecteerd om de oorzaak van het vochtprobleem te onderzoeken.

Vochtige muren
De meeste vochtproblemen worden veroorzaakt door verkeerde ventilatie. Door bijvoorbeeld een raam open te zetten in de badkamer ontstaat er condensvorming met schimmels als gevolg. Een goede ventilatie bestaat uit een luchtstroom van inkomende en afvoerende lucht. Door roosters tegenover elkaar open te zetten en mechanische ventilatie te gebruiken, creëer je een goede luchtstroom die gezonde en frisse lucht in de woning houdt en het vocht afvoert naar buiten. Dit voorkomt schimmels en vochtplekken in de woning en luchtwegirritaties voor de bewoners.

Terug naar overzicht